13. Kortárs Művészeti Fesztivál

A tűzzel játszottak

Tűzzsonglőrök produkciójával és fényfestéssel zárult a 14. Jam-Bory-Vár: a látványos, már hagyományos produkciók idén is óriási sikert arattak.


Tűzkörbe zárva

A Jam-Bory-Vár évről évre a Kortárs Művészeti Fesztivál egyik legnépszerűbb eseménye: a MéhKasAula összművészeti kisfesztiválja idén is rengeteg érdeklődőt vonzott a romantikus Bory-várba. Sikerének egyik titka, hogy szervezői minden korosztály és érdeklődési kör számára kínálnak programokat, így a "dzsembori" igazi családi eseménynek számít.

Hagyomány már, hogy az eseménysorozat gyerekprogrammal indul - ezúttal Matyi, a ludas történetét adta elő a Bab Társulat óriásbábokkal. A hivatalos megnyitó után Arany Gold Zoltán gramofonjazz-t játszott régi bakelitekről, közben kötéltáncosok járkáltak a közönség feje fölött.

A koncertek sorát a Soultech nyitotta, majd az Irie Maffiából ismert Sena Dagadu lépett színpadra, közben pedig egyéb programok zajlottak várszerte: többek között kiállítás, gyöngyfűzés, pixelanimáció, "elektro zen kert" várta a jelenlévőket.

Az Elefántos udvarban dj-k szórakoztatták a közönséget, a korongokat elf, Steve Mush és Infra Gandhi pörgette. Sötétedés után az egész várat "befestette" a Méhkas Dia Projekt, a várbéli programokat a Vagamundo Tűztánc és Zsonglőr Egyesület tűzzsonglőrei zárták. Akik pedig bírták még szusszal, idén több after party közül is választhattak.

(Köszönet a képekért és videókért Turáni-Kerkay Péternek.)
13. Kortárs Művészeti Fesztivál © 2012.
Impresszum